torsdag 19 december 2013

Anisbröd

Här står den som inte skulle göra så mycket till jul och gör deg,  klockan är 21:15 och jag kom på att jag ville ha anisbröd "kusar" (på min dialekt). Eftersom jag alltid bakar på havremjölk så gjorde jag det den här gången också, när jag hade gjort degen klar, kom jag på att det kanske inte var så lämpligt men resultatet blev helt OK så det går bara bra att ta havremjölk även när man bakar anisbröd, nu vet jag det. 
Maken som annars hatar när jag startar kvällsprojekt, vilket jag alltid gör när min dygnsrytm är av typen extremt kvällspigg, var genast med på noterna och lovade att hålla sig vaken så att han kunde hjälpa mig vid friteringen.  Maken lider av bullemi, inte den sorten som gör att man äter och spyr utan den sorten som gör att man ÄLSKAR bullar av alla slag och det var nog en bidragande orsak till hans positiva hållning till just detta kvällsbak.

Baket gick som en dans fast först var jag tvungen att goggla lite på vilken slags olja man ska ha, det framgick inte av något recept som jag hade jag fann inget entydigt svar mer än att friteringsolja var bra och någon sådan hade jag inte men rapsolja var en av ingredienserna i denna olja och det hade jag, dessutom fann jag en liten fotnot att ursprungligen användes flott/ister till just anisbröd och det hade jag också, så det blev en blandning av dessa två, resultatet blev bra, så då antar jag att det går utmärkt med raps och ister som fett till fritering. Vi blev klara med baket strax före klockan slog 24:00 då var det bara att packa en "himmelens" massa anisbröd och plötsligt kändes det som det var jul på riktigt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar