måndag 2 juli 2012

Eftermiddas bak

Efter en god pasta carbonara tillsammans med  make och ett av barnbarnen så blev det tre äggvitor kvar. Jag är nu en sparsam typ och slänger helst ingenting som går att använda.  Att baka maränger blev ett bra sätt att ta tillvara resterna och goda blev dom.      


Recept:
3-4 äggvitor (ca 1 dl)
2 krm vinäger eller 1krm ättika
1,5 dl strösocker socker  1/2 dl muscovado socker  (går bra med 2 dl strösocker också)

Ugn 125°
Vispa äggvitorna i ca 1 min, tillsätt vinägern el. ättikan vispa ytterligare någon minut tills äggvitorna blivit ett fast blankt skum. Spritsa eller klicka ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda ca 1 tim eller till marängerna släpper från plåten. Låt marängerna svalna på plåten.

Om man vill kan man strö mandelspån på de ogräddade kakorna eller blanda i lite choklad och röra smeten försiktigt några varv så kakorna blir snyggt marmorerade.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar