måndag 9 april 2012

Vägen till mannens hjärta

Hittade en fantastisk kokbok i mina gömmor, minns ej varifrån jag fått den men recepten känns inte moderna, inte titeln heller, den heter Vägen till mannens hjärta. Vad sägs om att koka köttsky i fem timmar, eller varför inte fårhjärna med ris, en fotnot talar om att -Fårhjärnor äro bättre än oxhjärnor men de tillredas på samma vis.

Kan man kanske fresta med
 "Kanin med plommon" tillredes som följer:
1 Kanin, ett glas konjak, smör, lagerblad, timjan,buljong och plommon.
Kaninen avlivas, blodet samlas och blandas med ett stort glas konjak. En stor bit smör och kryddorna lägges i en gryta och kaninen brynes, spädes väl med blodet och allt får steka långsamt munder lock; det upplyftes ofta under kokningen och spadet underhålls med het buljong.
Dagen förut har man kokat katrinplommon och avlägsnat stenarna: en halv timme före serveringen läggs plommonen i kastrullen med kanin.

Jag tror jag skulle hitta på en ursäkt att slippa komma på det kalas som serverade maträtter av det sorten, dessutom är jag rätt säker att vägen till min mans hjärta inte går genom några ox-eller fårhjärnor eller någon av de andra recepten som knappast kändes aptitliga. 





 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar