lördag 31 mars 2012

Lördag med vännerna

Trots en förkylning som hänger sig kvar, tänkte vi gå och svänga våra lurviga till Rockailly men först kommer några vänner hit och äter middag.
Jag har fått receptet av en kollega som bjöd på det nyligen när vi hade personalträff, det var jättegott och jag hoppas att jag lyckats göra den åtminstone nästan lika god, problemet är att jag använder laktosfria produkter och även om mycket finns numera så saknas en av receptets huvudingredienser vilket är bonjourost som är smaksatt så jag har gjort en egen av valios mjukost   http://www.valio.se och pressat i vitlök hoppas att det duger. Färsk kokt pasta blir gott till bonjourgrytan, det går också att byta ut fläskfilén mot fläskytterfilé.

Pannacotta är ju en underbart god efterrätt och lätt att göra i förväg och i kväll bjuder jag på havtornspannacotta. Jag hade en flaska med havtornsjuice kvar som jag har köpt på någon marknad, den passade jättebra att ta av nu dessutom så har jag kurerat mig genom att dricka av den i några dagar, ett havtornsbär innehåller lika mycket c-vitaminer som en hel apelsin, så det är nog nästan lika bra som dunderhonung tror jag.


Bonjour filegryta.
1fläskfile Skär i bitar och bryn.
Fräs 2 paprikor å 1 purjolök
Lägg i en ugnsform.

Koka ihop 3 dl grädde
3 dl mjölk
1 tsk curry
3 tsk paprikapulver
2 st köttbuljong tärningar
3 msk vetemjöl

Blanda sen ner 200g mjukost Bonjuor vitlök i såsen
slå allt över kött och grönsaker, rör om.

Gratinera i 225 grader tills det puttrar och fått fin färg.


1 kommentarer:

Linette sa...

Ja, mera sådana här recept som kanske till och med jag klarar av!! :)

Skicka en kommentar